igapäev

Minu non-vlogmas

Blogijate hulgas on lahti läinud vlogmaside tuhin ja ma ei teagi, kuidas sellesse suhtuda. Kui päris ausalt öelda, siis ma suhteliselt väldin sellesse teemasse süvenemist ja erilise tuhinaga neid videosid ei oota ega vaata. Miks? Sest mul ei ole absoluutselt seda jõulutunnetust peal ja eks see ole tingitud paljudest sündmustest, mis ennejõule juhtunud on.

Kusjuures, kui ma üldse olen siin palju mõelnud ja oma eelmiste aastate jõulude peale tagasi vaadanud, siis ma olen märganud, et sügis ongi mu elus vist üks kõige ohtlikumaid ja nukramaid aegu. Minu aastate madalseisud leiavad kohe kindlasti aset sügisel ja kõige rohkem just oktoobris ja novembris. Ma leian näiteks nelja möödunud sügise peale mõeldes, et oktoobris ja novembris juhtus niisuguseid asju, mis minu jõulutunnetuse ära rikkusid. Ainuke kena sügise ja jõuluaeg oli tol aastal, kui Annabel oli äsja sündinud. Siis oli küll niisugune õnnis aasta, nagu oleks jeesus ise siia ilma tulnud. :D

Aga ei, ma ei tee vlogmaside ideed maha. Mulle täitsa meeldib see mõte, et nõnda varakult kuusk (või miskit) tuppa tuua ja terve detsembrikuu üks mõnus südamelähedane kuu korraldada, kus pannakse rohkem kui kunagi varem tähele seda, mis toimub ka väljaspool meid endeid. Et aidatakse rohkem abivajajaid ja mõeldakse teiste peale rohkem kui iseenda peale, sest eks ta ju üsna tõsi ole, et ülejäänud aasta loeb inimestele ikkagi suuremal määral nende enda heaolu.

Nii et kõik, kellel ikka võimalus ja tuju ja aega vlogmase filmida (ja ka ilma filmimata muidugi jõuludele sisse elada), siis tehke seda muidugi! Ma ise ka juba mõlgutan mõtteid, et noh, äkki järgmisel aastal olen omadega paremal järjel ja siis teen teile Annuga ühe ülivinge vlogmasi ikka. :D We’ll see about that!

Siiski aga ärge mõelge, et ma nüüd siin mingis täiesti mustas masenduses olen ja üldse jõule pidada ei soovi. Lihtsalt hetkel ei ole ja pikalt ei ole, aga eks ma sinna päris jõulukuupäevade paiku miskit ikka välja mõtlen, millega süda lähedasi inimesi täis pista ja hetkeks aeg nende jaoks maha tõmmata.

Vanal ja traditsioonilisel moel noh, et jõulud on ikka seal ca 23-26 kuupäevade paiku, kus saab surnuaedadele küünlad asetatud, paksus lumes sumbatud (loodetavasti) ja sugulasi ja muid pereliikmeid nähtud. :)

Kena jõuluaega teile kõigile siiski, ükskõik kuidas te seda ka ei tähistaks. :)

2 kommentaari

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga