igapäev,  televisioon

Filmisoovitus: Mad Max Fury Road ja Focus

Kui juhtub selline harv juhus, et tahaks õhtul mõnd filmi vaadata, ei suuda ma kunagi valida, mida. Võin vabalt vaadata mingit mind paeluvat sarja mitu osa järjest, kasvõi päev otsa, aga vot mõnda 1,5-2-tunnist filmi vaatan pea kolm-neli õhtut, sest selle stoori lihtsalt venib nagu tatt ja üldse ei jaksa ühe jutina ära vaadata. Seega filmid, mis paeluvad mind nii palju, et ma nad ilma igavust tundmata esimese korraga algusest lõpuni vaatan, väärivad kiitust. Ja ma kiidan neid siin, ilma spoilimata. :)
Mad-Max-Fury-Road-lovely-dayMad Max Fury Road (2015) – action, adventure, sci-fi (imdb link)

Ma pean tunnistama, et kuigi selle filmi üle käis suurem haip, kiitused ja ülistused, vältisin ma selle filmi kinno vaatama minemist ja ka kodus vaatamist üsna usinalt. Ma kartsin, et see pole lihtsalt kohe üldse minu teetassike. Kuna ma varasemaid Mad Maxi osasid, enne 90-ndaid ilmunud filme ka näinud ei olnud, ega neist miskit ei teadnud, siis noh.. ma ei teadnud üldse, mis selle loo stoori võiks olla.

Põgusalt treilerit vaadates paistis, et tegu on mingi Fast&Furiousi sarnase actioniga, sest ohtralt on tegu mingisuguse filmiefektirohke võidusõiduga ja autodega. Ka sain ma aru, et tegevus toimub niiöelda mahajäetud maailmas ehk wastelandis, mille sarnaseid filme ma ka üldiselt eriti vaatama ei kipu, sest igasugune apokalüptika on küll huvitav, aga minu jaoks ka natukene hirmutav. Mitte maailma lõpp ise, vaid igasugused tulnukad, zombied ja noh muu selline natuke “ebareaalne.” Muidu mulle maailmalõpufilmid meeldivad, kui tegevus toimub realistlikus maailmas. :D

Aga-aga, nagu arvatavasti oletada võib (daaaaa!), siis sai mul see film ühel õhtul siiski vaadatud ja ma pean jagama vaid kiidusõnu. Mad Max Fury Road ei veninud kohe üldse. Mulle ei tulegi hetkel ette, et mõni stseen oleks nii igav olnud, et ma oleks silma kinni tahtnud lasta või filmi pausile panna. Absoluutselt iga stseen oli paeluv ja film oli täpselt selline nagu üks action-film olema peab. Põnevust jagub algusest kuni lõpuni välja.

Filmi lugu oli huvitav. Tegelased olid huvitavad. Nende tegevused olid huvitavad. Wasteland maailm oli huvitav. Autod olid ägedad ja noh, soovitan vaadata!

922f26ba-3225-487f-9cb2-a8dfc813fcc6Focus (2015) – comedy, crime, drama (imdb link)

Kui Keio selle filmi ühel õhtul käima pani, ei teadnud ma selle kohta muud kui et selle IMDB skoor on 5,6 punkti, mis on noo, selline harju keskmine, nagu öeldakse. Sellise puntkiskooriga filmi puhul jagunevad inimeste arvamused üldiselt võrdselt kaheks. Pooltele meeldib ja pooltele mitte. Või siis on kõigi arust selline “käib kah.”

Minu arust oli tegu VÄGA ägeda filmiga ja ma vist võin suisa öelda, et ma ausalt võiks teda varsti teist korda ka vaadata. Sellist lugu ei juhtu minu puhul ka just eriti tihti, et äsjanähtud filmi võiks uuesti vaadata ja ikka oleks põnev.

Filmi puhul meeldis mulle enim, et see ei olnud mitte ühekski hetkeks minu jaoks etteaimatav. Teate ju küll, et üsna valdava enamike filmide puhul tead sa alguses ette ära, et see abiellub tollega ja too kolmas saab kindlasti üks hetk vastu näppe. Aga mitte selles filmis.

Muidugi tekkisid pidevalt mingisugused oletused ja eelaimdused, mille juhtumist ma siis hinge kinni hoides ootasin, aga point oligi, et ma ei olnud IIAL kindel, kas nii juhtub, nagu ma arvan. Ja pean tõdema, et MITTE ÜHTKI korda! Selles suhtes oli tegu totaalselt kerge “mindfuckiga.”

Film “kõneleb” maailma tippklassi “skeemitajatest” ehk siis ühest kambast inimestest, kes teenivad sellega, et “varastavad” teistelt. Küll aga mitte mustades maskides ja relvaga, nagu tavalised vargad, vaid täiesti oma näo ja nime alt ja väga osavalt, mängides inimeste tähelepanuvõimega (focus), pannes neid oma tähelepanu üleüldse kaotama.

Ma ei oska hästi seletada ja ei taha ka laiemalt lahti kirjutades liiga palju paljastada, aga kui teil midagi järgmisel filmiõhtul vaadata ei ole ja see film on nägemata, siis mina soovitan! :)

7 kommentaari

 • Gerli

  OMG, Focus on mul ka üks lemmikfilme. Tõesti väga mindfuck ja sarnaselt Now You See Me’ga, lõpuni välja ei saanud aru, kes mida kellele mida teeb ja kes kellega suhtes abielus jne on. Sellised on head filmid :D

 • Liina

  Esmalt ütlen, et sul on hästi armas blogi ja selline positiivne kirjutamisstiil, et mõnus on lugeda.
  Teiseks, mulle ka hirmsasti meeldis “Focus”, just sellepärast, et see oli nii üllatusi täis ja põnev. Tuli ka kohe uuesti vaatamise isu nüüd :P

  • Katre

   Meil on kodus üsna korralik&asjalik suur telekas ambientlightiga, mis jooksutab Bluray versioone minu arust isegi teravamalt ja paremini kui kinoekraan. Ei olnd tõesti midagi viga. :)

 • A

  Mad Max oli tõesti hea film, aga tuleb sul meelde see punases tantsiv mees seal reka ees? :D Kõik on nii pingeline, ootad mis edasi saab ja siis näidatakse teda… ma lihtsalt iga kord kui näidati naersin südamest, no nii ajuvaba oli see :D Igasugune elevus, pinge kadus.. Samas jah, ajas naerma, aga ma pole päris kindel, kas ta sinna lolli mängima sobis :D Või kuidas sulle see mees tundus?

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga